Довірся лікарю, людино...

Рейтинг користувача: 5 / 5

Активна зіркаАктивна зіркаАктивна зіркаАктивна зіркаАктивна зірка
 

     зображення viber 2022 06 17 11 32 09 298   зображення viber 2022 06 17 11 32 09 554

Сьогодні актуально, як ніколи раніше, бажати всім здоров'я і мирного неба над головою. Сьогодні актуально з вдячністю зустрічати кожен новий день та насолоджуватися щасливими миттєвостями. І саме сьогодні, як ніколи, важливо володіти мистецтвом Милосердя.

З нами поруч живуть і працюють звичайні незвичайні люди. Люди унікальної, дивовижної професії. Люди найшляхетнішої у світі професії - лікарі.

Ми щиро вітаємо всіх, хто причетний до найлюдянішої із професій, зі святом - Днем медичного працівника України! Від усієї душі зичимо міцного здоров'я, успіхів, позитиву, бути завжди в тонусі та гарних людей поруч. Бажаємо відчуття, що ти на своєму місці. Дякуємо вам, медичні працівники Іркліївської громади, за щоденну працю, щогодинну, щохвилинну боротьбу за здоров'я та життя людини. Дякуємо за готовність прийти на допомогу, навіть ризикуючи власним життям. Ви допомагали і допомагаєте людям жити, полегшуєте їхні страждання.

Справжній лікар - людина з величезним зарядом любові до життя та інших.Найбільше навантаження і відповідальність за здоров'я пацієнтів покладається на фахівців первинної ланки, тобто сімейних лікарів. Це прийоми хворих, надання первинної медичної допомоги, профілактика, щеплення, обслуговування викликів, консультації. Зараз кожен лікар постійно навчається, аби задовольняти всі запити людей. Головна мета - здоров'я пацієнта. Добре відомо, що хворобу легше попередити, аніж лікувати. Тетяна Володимирівна Кут та Зоя Михайлівна Радченко, сімейні лікарі КНП "ЧПМСД" Іркліївська лікарська амбулаторія, чудові фахівці, мають чималий практичний досвід. Вони і психологи, і філософи. Добре знають специфіку своєї діяльності та постійно самовдосконалюються. Коли виникла хвороба, намагаються точно встановити діагноз, вчасно й кваліфіковано надати якісну медичну допомогу. Важливо у складних ситуаціях знайти причину недуги й спрямувати на правильне лікування. Зоя Михайлівна пригадує, коли на одному із чергувань, прибув дворічний хлопчик у досить важкому стані з невизначеним діагнозом. Стан дитини погіршувався. Переговоривши спокійно й уважно з мамою, бабусею зрозуміла, в чому річ. Малюк щось ніби запихав до рота. Дитина задихалася. Реанімація. Дообстеження. І підтвердився діагноз нашого лікаря в лікарні охматдит, де і дістали стороннє тіло. Такі приємні моменти гріють душу. І таких випадків десятки. І це перемога лікаря також. Інколи бувають складні випадки... Нічого не можна спрогнозувати. Сімейний лікар - це той, хто завжди поруч. Поруч він і в складних сім'ях, де чекають маленькі пацієнти, де безліч невирішених питань. Різні родини, різний емоційний стан людей.

Але лікар поспішає, доброзичливо заспокоює, щиро допомогає і несе найбільшу відповідальність.

Педіатр Ліда Петрівна Харсун не уявляє своє життя без улюбленої роботи. Вона та патронатна сестра Любов Павлівна Месевра - добрі,чуйні гарні й розумні... Піклуються про малечу від самого народження. Педіатр не просто лікар, а майже член родини. Важливо, щоб йому довіряли. І важлива щира радість за малюків, які одужали.

Щиро дякуємо медичним сестрам загальної практики, які є значною підтримкою лікаря, які обожнюють свою роботу: Піхчахчі Зої Василівні, Лазаренко Ніні Степанівні, Баклановій Ларисі Федорівні, Шулежко Світлані Юріївні, Бережко Наталії Анатоліївні, Месеврі Любі Павлівні, Єрмоленко Світлані Петрівні, Барвінко Анні Станіславівні, Лукій Ірині Миколаївні та молодшій медичній сестрі Біленко Ірині Іванівні.

Професія покликана стояти на сторожі людського життя, а воно є найціннішим. Схиляємо голови перед чуйністю, добрим серцем, мужністю медиків паліативного відділення, які, дивлячись в очі тяжкохворим пацієнтам, дають останню надію на життя. Дякуємо за високий професіоналізм, відповідальність та увагу до хворих:

Старшій медсестрі Устименко Ярославі В'ячеславівні, медсестрам: Худенко Надії Василівні, Шепель Людмилі Іванівні, Бордюжі Марії Василівні, Жулінській Ларисі Григорівні, Парахуді Ірині Михайлівні, Вольвач Любі Іванівні, Гончар Олені Дмитрівна, Кривді Тетяні Іванівні. Дякуємо санітарочкам: Литвин Валентині Петрівні, Яременко Тетяні Олександрівні, Шишацькій Тамарі Миколаївні, Гордієнко Оксані Олександрівні, Громенко Наталії Михайлівні, Зінченко Валентині Олександрівні, Голомедовій Ганні Іванівні,Ткаченко Галині Анатоліївні, сестрі - господарочці Ярмоленко Аллі Миколаївні. Щиро дякуємо працівникам клінічної лабораторії: Лукій Ірині Миколаївні та Нетудихатці Лесі Володимирівні; працівникам баклабораторії: Губановій Людмилі Михайлівні, Ожоганич Ларисі Миколаївні. Дякуємо Ковтун Зої Михайлівні, Березняк Любі Олександрівні. Щиро вдячні лікарям: завідуючому відділенням, лікарю - хірургу Олійнику Валерію Федоровичу та лікарю - діагносту Кривді Аркадію Олександровичу. Дякуємо вправним працівникам харчоблоку: Лисенко Тамарі Григорівні, Круглій Ользі Іванівні, пралі Дядик Тетяні Вікторівні.

У потоці інформації завжди приємно прочитати про прояв людяності, виконання професійних обов'язків на високому рівні і милосердя. Пункт екстреної медичної допомоги в Ірклієві допомагає покращити медичне обслуговування населення, оперативно надає кваліфіковану допомогу, рятує життя. Хворі з різними характерами й тяжкими недугами, проте медики дуже вправно роблять свою справу. Це фельдшери: Кривда Ірина Іванівна, Двірна Катерина Петрівна, Гвоздь Галина Афанасіївна, Зайвий Андрій Віталійович та водії: Тищенко Володимир Іванович, Тіщенко Валентин Михайлович, Білан Микола Михайлович, Івченко Михайло Олександрович. Дякуємо санітарочкам: Назаренко Ніні Михайлівні та Сененко Валентині Іванівні.

Щиро дякуємо стоматологам, які приходять на допомогу у боротьбі із зубним болем, Надії Федорівні Юхно та Павлу Павловичу Потапенку. Дякуємо санітарочці Наталії Литвиненко та протезисту Людмилі Голишенко.

Шлемо найщиріші вітання, вдячність і шану з нагоди професійного свята, Вам, люди в білих халатах. Дякуємо за безцінний досвід, за невтомну працю, за чарівну посмішку. І за те, що викликаєте довіру.

Тамара Коваленко.  Іркліївська громада.

on 17 червня 2022
Перегляди: 5206