Де молоді черпати ресурси для збереження конкуренції на ринку праці

Неактивна зіркаНеактивна зіркаНеактивна зіркаНеактивна зіркаНеактивна зірка
 

 

Рис. до матеріалу 2

З початку року в Черкаській обласній службі зайнятості зареєструвалося 8579 безробітних молодих людей. Натомість у січні-червні минулого року Черкаська обласна служба зайнятості фіксувала 11449 безробітних віком до 35 років. Зростання молодіжного безробіття не спостерігається, однак з досвіду фахівців служби зайнятості очевидно, що молоді люди часто потребують додаткової допомоги зі сприяння працевлаштуванню.

Багато прогресивної молоді взяли паузу, щоб опанувати онлайн професії та перейти на фріланс. Адже бізнес все більше буде передавати свої непрофільні функції на аутсорс, щоб скорочувати витрати. Найважливіше – розуміти ситуацію і не панікувати.

Якщо через війну вам складно знайти роботу, слід зрозуміти, куди рухатись та оцінити можливості, які у вас є. Треба бути готовим до активного пошуку роботи. А саме: самостійно моніторити пропозиції про роботу на сайтах, телеграм-каналах, ботах, зокрема в телеграм-каналі Державної служби зайнятості:@DCZ_WorkNow_botрозсилати резюме на вакансії, які зацікавили; звернутись безпосередньо до роботодавців.

Професійне навчання, яке пропонує служба зайнятості – дієвий старт для інтеграції на оновлений ринок праці. З початку 2022 року 122 молодих людей уже скористалися такою пропозицією у період свого офіційного безробіття. Навчалися на: кравців, манікюрників, перукарів, адміністраторів, обліковців та ін.

Більше інформації про варіанти навчання за сприяння служби зайнятості, можна знайти тут: https://is.gd/mmu25t.

Якщо ж відчуваєте у собі сили і необхідні ресурси, саме час скористатися грантовими програмами від Уряду. Вони спрямовані на стимулювання підприємницької діяльності та створення нових робочих місць в рамках економіки воєнного часу. Усю необхідну інформацію ви знайдете на сайті Державної служби зайнятості: https://is.gd/HYFlva, або ж у телеграм-каналі Черкаської обласної служби зайнятості: https://t.me/Pidtrimka_klientiv

Ще одним важелем у формуванні професійного шляху, може стати проходження онлайн-тестування на «Платформі з профорієнтації та розвитку кар’єри» на сайті Державної служби зайнятості:  http://profi.dcz.gov.ua/Тести з професійної орієнтації важливі для старшокласників, які обирають професію та для дорослих, які хочуть змінити фах.

Перегляди: 91