Питання - відповідь

Неактивна зіркаНеактивна зіркаНеактивна зіркаНеактивна зіркаНеактивна зірка
 

Для набуття статусу зареєстрованого безробітного необхідно підтвердити факт припинення трудових відносин (звільнення з останнього місця роботи).

У людей, які поспіхом залишали рідну домівку, щоб евакуюватися до більш безпечного місця, зазвичай немає часу, щоб зустрітися з роботодавцем та належним чином оформити своє звільнення. Тим більше, що і самі роботодавці можуть не виходити на зв'язок.

У таких випадках служба зайнятості бере на себе відповідальність та пропонує переселенцям написати відповідну заяву на ім’я роботодавця у центрі зайнятості, де вони планують зареєструватися. Надалі фахівці поінформують відповідні органи державної влади про бажання людини розірвати трудові відносини.

Уже на наступний день після проходження процедури, людина може подавати документи на оформлення статусу безробітного.

Нагадуємо, що за допомогою можна звернутися до будь-якого центру зайнятості України, незалежно від зареєстрованого місця проживання чи місця перебування.

Консультації з питань пошуку роботи та реєстрації в службі зайнятості, можна отримати на офіційному телеграм-акаунті Черкаської обласної служби зайнятості: https://t.me/Pidtrimka_klientiv, а також за номерами телефонів «гарячої лінії»: +38 (093) 1617861; (0472) 63-98-04; +38 (068) 2212174.

Рис. до мат.3

Перегляди: 81