Золотоніська районна державна лікарня ветеринарної медицини повідомляє

Неактивна зіркаНеактивна зіркаНеактивна зіркаНеактивна зіркаНеактивна зірка
 

Золотоніська районна державна лікарня ветеринарної медицини повідомляє, в зв’язку з частими відмовами власників тварин проводити весняну диспансеризацію, що є прямою загрозо виникнення інфекційних захворювань спільних для тварин та людей (туберкульоз, лейкоз, бруцельоз, сибірська виразка).

Відповідно до статті 37 пункт 7 Закону України «Про ветеринарну медицину» власники тварин зобов’язані доставляти тварин у визначене місце або забезпечувати належні умови за місцем утримання тварин для проведення ветеринарного огляду, діагностичних, профілактично-лікувальних обробок, включаючи дослідження і щеплення. У разі необхідності забезпечувати надійну фіксацію тварини при проведенні маніпуляцій, транспортування (доставки) відібраних зразків тканин, крові та інших матеріалів для діагностичних аналізів.

Згідно статті 104 цього Закону відповідальність

  1. За правопорушення в галузі ветеринарної медицини на фізичних, юридичних осіб та фізичних осіб - суб’єктів підприємницької діяльності, чия діяльність пов’язана з вирощуванням (розведенням) тварин, виробництвом та обігом об’єктів державного ветеринарно-санітарного контролю та нагляду, а також з наданням послуг лабораторної діагностики та веденням ветеринарної практики, накладається штраф відповідно до закону.
  2. Сплата штрафів не звільняє юридичних та фізичних осіб від усунення у порядку, встановленому законодавством, допущених порушень і відшкодування завданої ними шкоди.
Перегляди: 102