12 червня на шкільному стадіоні с. Скородистик було розіграно кубок ім. Сахна Юрія

Неактивна зіркаНеактивна зіркаНеактивна зіркаНеактивна зіркаНеактивна зірка
 

20220613 123952

Сахно Юрій запам'ятався Жителям громади відкритою душею, щирим серцем, спортивною статурою. З раннього дитинства пріоритетне значення для Юри відігравав спорт. Особливе захоплення було футболом, хоча займався і іншими видами спорту. Юнак мріяв про спортивне майбутнє, про певні досягнення у житті. Але не всі мрії стають реальністю...

У 90-х роках почав працювати на Іркліївському МСЗ. Це був час, коли ринки збуту були переповнені молочною продукцією. Багато товару ввозилося із зарубіжжя. Юрій був одним із перших, хто почав освоювати нові ринки збуту. Працюючи експедитором, шукав у Києві точки збуту молочної продукції заводу. Не полишав водночас спорту. Був одним із найактивніших гравців спортивної команди заводу та територіальної збірної громади. Був прикладом дляюніорів сіл. Дбав про спортивний інвентар. Лиха хвороба прикувала Юру до ліжка, та не зламала стійкого духу жителя нашого Скородистика. Постійно цікавився новинами міжнародного спорту, турнірами нашої держави, обласними, районними, сільськими змаганнями. Особливо любив Турнір з футболу серед шкільних команд колишнього Чорнобаївського району, який традиційно проводився на сільському стадіоні в Ірклієві в День Конституції 28 червня.

В останні роки життя вікном у світ Юри були тато, мама і телевізор. Частими гостями і бажаними були для молодого, оптимістично чоловіка працівники сільради, учні Скородистицької школи життєтворчості. Память про нашого земляка зберігається у односельчан. Живим спогадом є проведення футбольного турніру на честь його памяті. 12 червня на шкільному стадіоні с. Скородистик за участі команд «Ветерани» (Куніца В., Гайша В., Сененко Ю., Манько В., Калюжний Ю., Ковтун В., Найда В., Науменко В., Фінашин С.) та «Молодіжка» (Сутула М., Стіпаненко С., Манько Т., Семикоз С., Семикоз Л., Галенко В., Кива М.), суддя – Клименко В. І. було розіграно кубок ім. Сахна Юрія. Команда «Молодіжка» перемогла в матчі з рахунком 5:1. Переможці отримали свої нагороди. Відділ культури, молоді та спорту виконавчого комітету Іркліївської сільської ради висловлює подяку командам учасникам та всім хто долучився до проведення турніру.

Начальник відділу Антоніна Стеценко

Перегляди: 5651