Проєкт “Мріємо та діємо”

Неактивна зіркаНеактивна зіркаНеактивна зіркаНеактивна зіркаНеактивна зірка
 

Проєкт реалізує програма “Мріємо та діємо”, яка впроваджується за фінансової підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) та виконується IREX у партнерстві з Будуємо Україну разом (БУР), Центром “Розвиток корпоративної соціальної відповідальності” (CSR Ukraine), Making Cents International (MCI), Міжнародним республіканським інститутом (IRI) та Zinc Network та за підтримки Міністерства культури та інформаційної політики України

mriemo ta diemo

З початком повномасштабної війни багато українців та українок, рятуючись від війни, переїхали до нових місць. Ми бачили дууууже багато дописів накшталт: “Де можна знайти друзів?”, “А де взагалі народ збирається? Я вже не витримую в чотирьох стінах”

Певну роботу щодо згуртування молоді почали робити бібліотеки, тож ми вирішили посилити їхній потенціал та допомогти краще налагодити процеси. Трохи магії й недоспаних ночей і в березні 2022 року на базі 24 бібліотек стартував проєкт “ВільноХаб”

На базі осередків проєкту молодь отримала можливість брати участь в подіях, які були спрямовані на:

  • Удосконалення навичок та знань про побудову кар’єри та ефективний пошук роботи
  • Навчання медіаграмотності та кібербезпеці
  • Надання психосоціальної підтримки
  • Емоційне розвантаження
  • Знайомства між собою, «молодими і перспективними»

Цей проєкт тільки для бібліотек?

Ні, в бібліотеках ми провели тест-драйв проєкту. Цього разу до ВільноХабу можуть приєднатись установи будь-якої власності (бібілотеки, молодіжні центи, антикафе, молодіжні хаби), які мають досвід роботи з молоддю 10-35 років та хочуть проводити для неї безкоштовні заходи. І так, молодіжні центри, ми дивимося на вас.

Важливо: це мають бути події неформальної освіти, психо-соціальної підтримки, адаптації та інтеграції молоді віком 10-35 років з метою розвитку демократичного, свідомого суспільства з людьми з розвиненим критичним мислення, стійкого до дезінформації і пропаганди.

Проєкт триватиме 6 місяців, з липня по грудень 2022 року.

Яку підтримку отримають установи, які долучаться до проєкту?

  • набір канцтоварів, ігор, побутових предметів, друковані та електронні матеріали, необхідні для проведення заходів
  • онлайн-навчання для команди
  • фінансову підтримку членам команди ВільноХаб (представнику установи та 1-3 залучених помічників з когорти ВПО віком 18-35 років)

Завдяки участі в проєкті ваша команда навчиться організовувати цікаві події, на які до вас ходитимуть люди, допоможе вашій громаді згуртуватися, познайомитися з людьми, які до вас переїхали, зарядиться корисними навичками й сенсами, і цим самим полегшить наслідки війни і для себе, і для свого закладу, і для десятків українців.

Що ми очікуємо від вашої установи?

  • співпрацю із командою проекту (комунікація з командою, відвідування спільних онлайн зустрічей та тренінгів, використання та надання зворотного зв’язку про матеріали, участь в опитуваннях, тощо);
  • пошук та залучення 2-3 волонтерів з когорти ВПО віком 18-35 років і з досвідом роботи з дітьми та підлітками для проведення заходів;
  • разом з залученими волонтерами з когорти ВПО планування та проведення щонайменше 10 заходів для дітей та молоді на місяць;
  • залучення різних груп молоді, в тому числі ВПО, до заходів в рамках проєкту, реєстрація учасників;
  • використання приміщення вашої установи та наявного обладнання для проведення заходів в рамках проєкту;
  • надання звітів щодо проведених заходів за проєктом.

Якщо зацікавились і хочете створити ВільноХаб в своїй установі, заповнюйте анкету на участь за посиланням: https://bit.ly/3NE7O6K до 23:59 12 червня. Команда перегляне всі заявки на участь і до 20 червня повідомить про відбір лише тим організаціям, з якими ми будемо готові рухатись далі.

Успіхів!

Перегляди: 6070