15 травня 2022 року - День пам’яті жертв політичних репресій

Неактивна зіркаНеактивна зіркаНеактивна зіркаНеактивна зіркаНеактивна зірка
 

3

Історія українського народу пам’ятає Великий терор - масові політичні репресії 1937-1938 років, а також інші злочини комуністичного режиму. Віддаємо шану учасникам національного спротиву та зберігаємо в пам’яті про жертви терористичного режиму.

Репресивна політика правлячої верхівки колишнього радянського союзу, у тому числі ленінського і сталінського режимів, категоричне неприйняття цивілізованим світом таких проявів тоталітарного правління як голодомори, депортації, політичні переслідування чи цькування за соціальними й іншими ознаками, і тим більше фізичне знищення людей - нинішня путінська росія, потворно наслідує усі ці ганебні методи, фактично вчиняючи геноцид українського народу у XXI столітті на українських землях.

Сьогоднішня війна в Україні поставила людство на межу глобальної гуманітарної катастрофи через можливий голод, спровокований руйнуванням рашистами української інфраструктури і логістичних комунікацій. Повіривши брехливим заявам підлої країни-терориста, світова спільнота дозволила знову підняти голову тоталітаризму та відчути свою перевагу над тими, кого вважає слабшим.

Ця війна, розв’язана росією в Україні, демонструє світові надзусилля українського народу у боротьбі проти вторгнення московської держави, вибиваючи окупанта з наших земель та виборюючи тим самим мир у всьому світі. Дякуючи нашим іноземним друзям і партнерам за підтримку у цій боротьбі, водночас констатуємо, що допомагаючи Україні, вони насправді сприяють збереженню та розвитку усіх держав та націй.

Приспущення у цей день Державного Прапора України на будинках і спорудах органів державної влади, місцевого самоврядування, державних підприємств, установ і організацій – вияв шани учасникам національного спротиву, збереження пам’яті про жертви терористичного режиму, недопущення ворогів-окупантів до вчинення злочинів на території країни.

Слава Україні! Героям Слава!

Перегляди: 10561