У обласному конкурсі серед педагогічних працівників Черкащини на кращий електронний освітній ресурс у 2024 році взяли участь 1247 педагогічних працівників

Неактивна зіркаНеактивна зіркаНеактивна зіркаНеактивна зіркаНеактивна зірка
 

У обласному конкурсі серед педагогічних працівників Черкащини на кращий електронний освітній ресурс у 2024 році взяли участь 1247 педагогічних працівників області, які представили 734 комплекти електронних освітніх ресурсів із 4-х районів та 66 територіальних громад. До нагородження було представлено 366 комплектів електронних освітніх ресурсів.

Електронні освітні ресурси, представлені на конкурсі, відповідають високому методичному та технічному рівню і відповідають сучасним вимогам використання електронних ресурсів в освітньому процесі. Більшість робіт, представлених на конкурсі, оформлена у вигляді електронних навчальних посібників та веб-сайтів, які містять інтерактивний навчальний матеріал. Цей матеріал можна використовувати для роботи з учнями як у синхронному, так і у асинхронному режимі, включаючи відеоуроки, інтерактивні вправи-тренажери, інтерактивні плакати, скрайбінг-презентації, динамічні презентації, авторські відеоролики, тестові завдання, пазли, вікторини, кросворди, ребуси, онлайн-діаграми, інтерактивні ігри, інтелект-карти, лепбуки, онлайн-карти, інтерактивні віртуальні моделі, хмари тегів, віртуальні дошки, QR-коди та інші інтерактивні цифрові ресурси.

Достойно представили власні розробки педагоги Іркліївської територіальної громади. Вітаємо переможців!

1. Нагороджено дипломам Управління освіти та науки ЧОДА за І місце Світлану Бігдан - учителя початкових класів Жовнинської початкової школи, за вебсайт «Світ рослин, 1-4 класи».

2. Нагороджено Дипломом ІІ ступеня КНЗ «Черкаський обласний інститут післядипломної освіти педагогічних працівників ЧОР» Оксану Орленко - учителя початкових класів Жовнинської початкової школи, за вебсайт «Вивчай українську граючись»

3. Нагороджено Дипломом ІІ ступеня КНЗ «Черкаський обласний інститут післядипломної освіти педагогічних працівників ЧОР Тетяну Моцак - учителя української мови та літератури, зарубіжної літератури; Ірину Шиян - учителя української мови та літератури комунального закладу „Іркліївський ліцей”, за серію цифрових ресурсів із теми „Мудрість байки. 6 клас“

4. Нагороджено Дипломом ІІІ ступеня КНЗ «Черкаський обласний інститут післядипломної освіти педагогічних працівників ЧОР» Ларису Луценко - вихователя Кліщинської гімназії імені М.П.Старицького (СДП «Колосочок»), за електронний посібник «Таємниці океану»

5. Нагороджено Дипломом ІІІ ступеня КНЗ «Черкаський обласний інститут післядипломної освіти педагогічних працівників ЧОР» Ларису Шведін - учителя української мови та літератури Вереміївської гімназії, за серію цифрових ресурсів із теми „Сучасний урок“

6. Нагороджено Дипломом ІІІ ступеня КНЗ «Черкаський обласний інститут післядипломної освіти педагогічних працівників ЧОР» Наталію Ревека - учителя фізики та інформатики Вереміївської гімназії, за вебсайт «Фізика атома та атомного ядра. Фізичні основи атомної енергетики»

7. Нагороджено Дипломом ІІІ ступеня КНЗ «Черкаський обласний інститут післядипломної освіти педагогічних працівників ЧОР» Юлію Макаренко - педагога-організатора Вереміївської гімназії, за серію цифрових ресурсів із теми «Шлях до Соборності»

8. Нагороджено Дипломом ІІІ ступеня КНЗ «Черкаський обласний інститут післядипломної освіти педагогічних працівників ЧОР» Людмилу Шевченко - учителя української мови та літератури, зарубіжної літератури КЗ «Іркліївський ліцей», за серію цифрових ресурсів із теми «Кейс інтерактивних вправ та ігор з української мови. 5 клас»

9. Нагороджено Дипломом ІІІ ступеня КНЗ «Черкаський обласний інститут післядипломної освіти педагогічних працівників ЧОР» Віктора Пономаренка,  завідувача, учителя математики філії Придніпровська гімназії комунального закладу «Іркліївський ліцей», за серію цифрових ресурсів із теми «Електронний посібник з теми «Вектори на площині». Геометрія, 9 клас»

10. Нагороджено Дипломом ІІІ ступеня КНЗ «Черкаський обласний інститут післядипломної освіти педагогічних працівників ЧОР» Наталію Брусник - учителя історії Вереміївської гімназії, за серію цифрових ресурсів із теми «Українські землі в складі Австрійської імперії наприкінці XVIII − у першій половині XIX ст.»

Дані цифрові розробки можуть бути використані педагогами для організації дистанційного навчання, у підготовці до занять, як мультимедійний супровід до уроків та позакласних заходів, для закріплення та перевірки знань та умінь учнів, що допоможе педагогічним працівникам ефективніше та цікавіше організувати освітній процес. 

Використання електронних цифрових ресурсів в освітньому процесі сприятиме формуванню цифрових компетентностей вчителів та учнів, забезпечить викладання навчальних предметів на сучасному рівні в контексті реформування Нової української школи.

Перегляди: 3339