Як отримати грошову допомогу через Укрпошту?

Неактивна зіркаНеактивна зіркаНеактивна зіркаНеактивна зіркаНеактивна зірка
 

 poshta.jpg

Для цього потрібно зареєструватися на платформі єДопомога. Причому наявність банківського рахунку – не обов'язкова: при заповненні заяви на сайті потрібно просто вказати про відсутність IBAN і за умови прийняття рішення міжнародною організацією пенсіонери отримають свої грошові кошти у відділеннях Укрпошти.

Як отримати допомогу від ООН через Укрпошту?

Для отримання платежу цій людині необхідно прийти до відділення Укрпошти та пред'явити оригінал документу, що посвідчує особу. Ви отримаєте sms-повідомлення про отримання переказу: Отримайте переказ №ХХХХХХХХХХ від УВКБ ООН у розмірі ХХХХ грн. Гроші доступні у відділенні Укрпошти.

З 24 лютого 12 млн людей — більше чверті населення України — змушені були залишити свої домівки.

Війна Росії проти України призвела до страждань і переміщення людей у безпрецедентних масштабах. Понад 5 млн українців перетнули кордони у пошуках захисту в інших країнах. Крім того, ще більше 7 млн стали внутрішньо переміщеними особами всередині країни.

Потреби переселенців величезні та продовжують зростати. Уряд України швидко адаптував свої програми соціального захисту та реєстрацію ВПО, щоб задовольнити ці потреби.

Та переміщення такого масштабу потребує допомоги від інших країн і організацій.

Міністерство соціальної політики України та Управління верховного комісара ООН у справах біженців (УВКБ ООН) в Україні підписали меморандум про взаєморозуміння, спрямований на розширення співробітництва для забезпечення більшого доступу до соціальних послуг та грошової допомоги людей, які через війну стали внутрішньо переміщеними.

Один зі способів підтримки УВКБ ООН переміщених осіб в Україні – багатоцільова грошова програма.

Грошова допомога надається УВКБ ООН переміщеним особам, допомагає вирішити їхні основні потреби, як- от необхідність платити оренду, купувати їжу та предмети гігієни.

Перегляди: 3544