Щодо здійснення профілактичних заходів щодо грипу та ГРВ

Неактивна зіркаНеактивна зіркаНеактивна зіркаНеактивна зіркаНеактивна зірка
 

Державна установа «Черкаський обласний лабораторний центр контролю та профілактики хвороб Міністерства охорони здоров’я України» повідомляє, що в області спостерігається зростання захворюваності на грип та гострі респіраторні вірусні інфекції (ГРВІ).

З початку жовтня в Черкаській області на грип та ГРВІ, включно з COVID-19, захворіло 21735 осіб, в тому числі 13641 (63%), дітей госпіталізовано - 964 особи, в тому числі- 585 дітей.

Станом на 30.10.2023 епідемічний поріг в області перевищено на 2,2%.

Найвищі показники захворюваності мають місце в Золотоніському районі. Загострюється ситуація на COVID-19. Водночас, менше 50% захворілого населення області отримало базову вакцинацію від COVID-19 (1 та 2 дози) та менше 10% (1,2, бустерну дози).

Від початку епідсезону проти грипу вакциновано 413 осіб, з них 113 осіб з групи медичного та епідемічного ризику, що становить лише 2,5% від загальної цільової групи.

Враховуючи означене, з метою запобігання поширення грипу та гострих вірусних інфекцій серед населення громади рекомендуємо вжити такі заходи:

  1. Носіння захисної маски в громадських місцях;
  2. Дотримання особистої гігієни;
  3. Вакцинація від COVID- 19
  4. Утримання від контактів з особами, що мають симптоми респіраторних захворювань - кашель, лихоманка, ломота в тілі, або збереження обов’язкової дистанції та обмеження часу при контакті (не менше 1 метра)
Перегляди: 5731