Наслідки від спалювання сухої рослинності

Неактивна зіркаНеактивна зіркаНеактивна зіркаНеактивна зіркаНеактивна зірка
 

spaluvannyaroslynnsti.jpg

 

Щороку навесні, як тільки настає тепла, суха погода, починається справжній «Пекельний бум»: горить суха трава на господарських угіддях, уздовж доріг, на узбіччях вулиць, під час якої виникає загроза знищення матеріальних цінностей, травмуванні та загибелі людей, свійських чи диких тварин.

Паління трави є не лише протизаконним та шкідливим для довкілля, а ще й сіє паніку серед населення та додає роботи відповідним службам, зокрема рятувальникам ДСНС, які в умовах воєнного стану перейшли на посилений режим роботи.

Основними причинами пожеж є людська недбалість під час прибирання прибудинкових територій та нехтування елементарними правилами пожежної безпеки.

Відповідно до статті 771 Кодексу України про адміністративні правопорушення за випалювання стерні, луків, пасовищ, ділянок із степовою, водно-болотною та іншою природною рослинністю, рослинності або її залишків та опалого листя на землях сільськогосподарського призначення, у смугах відводу автомобільних доріг, у парках, інших зелених насадженнях та газонів у населених пунктах порушника можуть притягнути до відповідальності.

  • за самовільне випалювання рослинності або її залишків накладається штраф від 3 тис. до 6 тис. гривень. (від ста вісімдесяти до трьохсот шістдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян).

Та згідно статті 77 Кодексу України про адміністративні правопорушення за порушення вимог пожежної безпеки в лісах накладається штраф від 1,5 тис. до 4,5 тис.гривень. (від дев’яноста до двохсот сімдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян).

Шановні жителі Іркліївської територіальної громади! Рятувальники вкотре закликають припинити випалювати суху траву та сміття. Будьмо відповідальними та свідомими!

Перегляди: 2358