1 грудня Україна відзначає Всесвітній день боротьби із СНІДом

Неактивна зіркаНеактивна зіркаНеактивна зіркаНеактивна зіркаНеактивна зірка
 

den bor snid22

Щороку, 1 грудня, відповідно до рішень Всесвітньої організації охорони здоров’я та Генеральної Асамблеї ООН, прийнятих у 1988 році, Україна разом з міжнародною спільнотою традиційно відзначає Всесвітній день боротьби із СНІДом.

Символом боротьби зі СНІДом стала червона стрічка. Як символ боротьби з ВІЛ/СНІД вона була запропонована у 1991 році американським художником Франком Муром, який належить до асоціації «Візуальний СНІД». Вона означає: «Я знаю про проблему ВІЛ/СНІДу і я не байдужий до неї».

Головна мета цього дня — звернути увагу суспільства на цю проблему, замислитись над тим, як запобігти поширенню хвороби та згадати про важливість вчасної діагностики ВІЛ-інфекції.

Вже більше 40 років пройшло з того часу, коли вперше зареєстрували випадки ВІЛ/СНІД у світі.

Якщо задуматись, то вражає – яку відстань людство пройшло у боротьбі з ВІЛ, і як багато ще потрібно пройти разом, щоб зберегти і покращити мільйони життів у світі та врятувати життя тисячі людей в Україні від цієї недуги.

Сьогодні ВІЛ – це не вирок. Люди з вірусом імунодефіциту можуть жити звичайним життям, народжувати дітей, працювати, подорожувати тощо. Достатньо вчасно вживати ліки. Якщо ВІЛ-інфекція діагностується вчасно, відразу розпочинається АРТ і надається необхідне лікування пацієнту, а відтак людині гарантується якісне та повноцінне життя. Аналіз крові на ВІЛ-інфекцію варто здавати 1-2 рази на рік. Деякі випадки та категорії населення потребують особливої уваги. Пройдіть тестування на ВІЛ інфекцію, якщо ви:

  • мали статеві стосунки без презерватива;
  • часто змінюєте статевих партнерів;
  • користувались голкою від шприца, яку вже хтось використовував до вас;
  • мали контакт із кров’ю сторонньої людини, наприклад при аваріях, травмуваннях, нещасних випадках;
  • робили операцію із пересадки органів або маніпуляції із вливанням донорської крові;
  • чекаєте на дитину.

БО "Від серця до Серця"

м. Черкаси, вул. Рєпіна 12/1,

телефон: +380 (472) 71-22-54

електронна адреса: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

Тут комплексно допомагають ВІЛ-інфікованим, хворим на туберкульоз, споживачам iн'єкційних наркотиків, жінкам комерційного сексу, безпритульним і колишнім в'язням. Це неповний перелік напрямків, якими сьогодні опікується Благодійна органiзацiя «Від серця до серця».

Перегляди: 91