30 липня - Всесвітній день протидії торгівлі людьми

Неактивна зіркаНеактивна зіркаНеактивна зіркаНеактивна зіркаНеактивна зірка
 

Щороку увесь світ відзначає Всесвітній день протидії торгівлі людьми, який проголошено 30 липня Генеральною Асамблеєю Організації Об’єднаних Націй у 2013 році з метою привернення уваги світової спільноти та підвищення рівня поінформованості населення щодо проблеми торгівлі людьми.

В умовах діючого воєнного стану в Україні виникає необхідність у приверненні уваги та інформування всіх верств населення з протидії торгівлі людьми. Торгівля людьми, на жаль, сьогодні залишається поширеним явищем і є злочином, що грубо порушує права людини.

Комунальним закладом «Іркліївський центр надання соціальних послуг» та службою у справах дітей виконавчого комітету Іркліївської сільської ради 28 липня проведено офлайн-вебінар для структурних підрозділів з питань соціального захисту населення і охорони здоров’я, освіти, культури та ветеранської організації Іркліївської громади, на тему: «Протидія торгівлі людьми».

Спікери даної зустрічі цікаво та інформативно розкрили тему порушень прав людини в сучасному світі: «рабство» та «торгівля людьми». Під час заходу учасники ознайомилися з формами та ознаками торгівлі людьми, як не стати жертвою торгівців людьми в Україні та інших країнах, зі змінами в законодавстві. Значна увага приділялася Національному механізмові взаємодії суб’єктів, які здійснюють заходи у сфері протидії торгівлі людьми.

0 800 500 335 (з мобільного або стаціонарного) або 116 123 (з мобільного) – національна гаряча лінія з попередження домашнього насильства, торгівлі людьми та гендерної дискримінації.  

1547 – гаряча лінія з питань протидії торгівлі людьми, запобігання та протидії домашньому насильству, насильству за ознакою статі та насильству стосовно дітей

527 та 0 800 505 501 – номери телефону Національної безкоштовної гарячої лінії з питань протидії торгівлі людьми та консультування мігрантів, спеціалісти якої надають консультації іноземцям, які перебувають в Україні та українцям, які планують поїхати за кордон, або повернулися в Україну з-за кордону.

Консультації надаються безкоштовно та конфіденційно!

Перегляди: 90